Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Oranje Leeuwinnen dag voor WK-kwalificatieduel eindelijk geland

Bondscoach Oranje Leeuwinnen dag voor WK-kwalificatieduel eindelijk geland

21 okt 2021, 15:15

Een absurde situatie momenteel rondom het Nederlandse vrouwenelftal. Bondscoach Mark Parsons was een dag voor de WK-kwalificatiewedstrijd met Cyprus nog steeds niet bij de groep, terwijl de selectie al 4 dagen op trainingskamp is. Dat meldt de NOS. Donderdagmiddag kwam het bericht dat de trainer geland zou zijn op Cyprus.

De 35-jarige trainer van de Oranje Leeuwinnen volgde Sarina Wiegman eerder dit jaar op. Parsons heeft naast zij baan als bondscoach bij de Oranje Leeuwinnen ook nog een functie als trainer in de Verenigde Staten. Daar geeft hij leiding aan de Portland Thorns. Zijn reis naar Europa kwam in het gedrang door het ontbreken van de juiste papieren.

Het was echter niet de eerste keer dat de trainer in tijdsproblemen kwam. Bij de eerste ontmoeting met de selectie moest de keuzeheer ook al vanaf het vliegveld aansluiten bij de groep. Hiervoor nam hij een nachtelijke vlucht en wat koppen koffie, aangezien hij de avond ervoor nog in Portland aan het trainen was. De eerste interlandperiode van Parsons werd er gelijk gespeeld tegen Tsjechië (1-1) en gewonnen van IJsland (2-0).

De vrouwen spelen vrijdagavond in ieder geval tegen Cyprus. Donderdagmiddag is de trainer uiteindelijk geland op Cyprus, terwijl hij nog ontbrak op de training.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.