Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Noord-Ierland: ‘De Jong wordt beste middenvelder ter wereld’

Bondscoach Noord-Ierland: ‘De Jong wordt beste middenvelder ter wereld’

11 okt 2019, 14:28

Het Nederlands elftal heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan het Europees kampioenschap van komende zomer. Het elftal van bondscoach Ronald Koeman ontsnapte in De Kuip tegen het Noord-Ierland van bondscoach Michael O'Neill.

Op de persconferentie na afloop van de wedstrijd ging de Noord-Ierse bondscoach in op zijn aanpak. 'We hadden Paddy McNair de opdracht gegeven om kort op Frenkie de Jong te zitten', die door O'Neill werd gezien als de angel van dit Oranje. 'Ik vind hem een van de beste jonge middenvelders ter wereld en waarschijnlijk wordt hij in de nabije toekomst de allerbeste middenvelder ter wereld', aldus O'Neill.

Het Noord-Ierland van Michael O'Neill probeerde Frenkie de Jong zo ver mogelijk van het doel te houden: 'We hebben hem op zijn eigen helft gehouden, dat was ons plan', vertelt de coach. 'We wilden hem van de goal afhouden, omdat hij altijd graag diep gaat. We wilden profiteren van het risico dat hij in zijn spel legt. Dat hebben we gezien bij de wedstrijden die hij speelde voor zijn club, waarbij hij de bal soms te lang aan de voet houdt. We hoopten dat Paddy McNair daarvan kon profiteren. Ons strijdplan was gericht op het tegenhouden van Frenkie de Jong.'

__VIDEO - Hans over Frenkie de Jong: 'Iedereen staat met zijn bek open' __

Hans over Frenkie de Jong: 'Iedereen staat met zijn bek open.'
1:32
Hans over Frenkie de Jong: 'Iedereen staat met zijn bek open.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.