Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Italië lyrisch over Frenkie de Jong: 'Wat een middenvelder!'

Bondscoach Italië lyrisch over Frenkie de Jong: 'Wat een middenvelder!'

15 okt 2020, 10:26

Roberto Mancini was teleurgesteld over het gelijkspel van zijn Italië tegen het Nederlands elftal (1-1). "Ik denk dat wij het in de slotfase alsnog hadden moeten beslissen", zei de Italiaanse bondscoach, voordat hij zo sportief was om complimenten uit te delen aan Frenkie de Jong en zijn collega Frank de Boer.

"Frenkie de Jong speelde geweldig", zei Mancini. "Wat een middenvelder is dat. Een van de besten van dit moment. Natuurlijk kan ik daar als liefhebber van genieten. Maar ondanks zijn goede spel hadden we denk ik toch moeten winnen. Vooral die bal van Ciro Immobile had er wel in gemogen."

Mancini bekende dat hij was verrast door de speelwijze van Oranje met vijf verdedigers. "Nederland staat voor aanvallend en dominant voetbal. Niet voor voetballen met vijf verdedigers. Dat had ik niet verwacht. We waren er zeker verrast door en hadden het ook lastig met die speelwijze. Ze waren denk ik geschrokken van het duel met ons van een maand geleden. Ik had niet verwacht dat mijn collega zo zou starten. Maar goed, ze maakten het ons zo wel lastig."

Johan Derksen was maandag minder enthousiast over Frenkie de Jong. Volgens de analist tikt en draait de middenvelder te veel en speelt De Jong vaak een te veilige wedstrijd. Bekijk de beelden hieronder.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.