Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Iran rekent op Jahanbakhsh

Bondscoach Iran rekent op Jahanbakhsh

1 jan 2019, 18:51

ABU DHABI (ANP/RTR) - Bondscoach Carlos Queiroz van Iran verwacht een fitte Alireza Jahanbakhsh op het toernooi om de Azië Cup dat later deze week begint in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel de oud-spits van AZ dit seizoen door een hamstringblessure weinig in actie kwam voor zijn nieuwe club Brighton & Hove, vertrouwt Queiroz erop dat het goed komt.

,,Hij zal de eerste wedstrijd tegen Jemen (7 januari) waarschijnlijk missen, maar onze medische staf is ervan overtuigd dat hij tijdig hersteld is. Alireza krijgt van ons alle gelegenheid zijn fitheid te bewijzen'', aldus de Portugees.

De 25-jarige Jahanbakhsh werd afgelopen seizoen in dienst van AZ met 21 doelpunten topscorer van de eredivisie. Het leverde hem een transfer op naar Brighton, dat zo'n 25 miljoen euro betaalde aan AZ.

Iran is een van de favorieten voor de Azië Cup. De nationale voetbalploeg won in 1976 het toernooi voor het laatst. Iran, met Jahanbakhsh, was afgelopen zomer ook deelnemer aan het WK in Rusland.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.