Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach De Boer krijgt dringend advies: 'Die moet gewoon spelen!'

Bondscoach De Boer krijgt dringend advies: 'Die moet gewoon spelen!'

26 mrt 2021, 11:38

Oranje verloor afgelopen woensdag pijnlijk het eerste WK-kwalificatieduel met 4-2 van Turkije. Feyenoord-icoon Willem van Hanegem vindt dat PSV-verdediger Denzel Dumfries moet gaan spelen in plaats van Kenny Tete.

'Die moet gewoon spelen, dat begreep ik helemaal niet', vertelt Van Hanegem in gesprek met Hans Kraay jr. bij ESPN. 'Ik heb niks tegen Frank, integendeel. Maar dat was geen goede zet. En in het centrum had hij een gozer moeten zetten die erin kan kletsen.'

Van Hanegem zag ook dat Daley Blind in de steek werd gelaten door Owen Wijndal. 'Blind verloor op één na alle kopduels. De linksback stond op twintig meter schuin voor hem en gaf nooit rugdekking. Na twee keer moet je denken: hé, ik moet in de buurt blijven.'

'Blind had ook een keer een aanvaring met Wijndal. Je moet gewoon weten wanneer je wel en niet naar voren kan lopen. En niet maar gokken. Dan ga je twijfelen en krijg je dit soort voetbal', aldus Van Hanegem.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.