Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach De Boer haalt Klaassen terug bij Oranje

Bondscoach De Boer haalt Klaassen terug bij Oranje

6 nov 2020, 13:11

Bondscoach Frank de Boer heeft Davy Klaassen opgenomen in zijn selectie van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd tegen Spanje en de duels met Bosnië en Herzegovina en Polen in de Nations League. De middenvelder van Ajax kwam drie jaar geleden voor het laatst uit voor Oranje tijdens een duel met Zweden.

Klaassen wordt door De Boer beloond voor zijn goede spel van de laatste weken bij Ajax. Hij keerde afgelopen zomer terug naar Amsterdam, na avonturen bij Everton en Werder Bremen.

Middenvelder Kevin Strootman ontbreekt in de selectie, net als keeper Justin Bijlow, Javairô Dilrosun, Denzel Dumfries, Marten de Roon, Pablo Rosario, Perr Schuurs, Daley Sinkgraven en Wout Weghorst. Zij maakten allemaal wel deel uit van de voorlopige selectie.

De Boer sprak tijdens de vorige interlandperiode al uitvoerig met Strootman, die weinig speeltijd krijgt bij Olympique Marseille. "Hij heeft in tien wedstrijden in totaal misschien een helft gespeeld. Dat is niet goed voor het Nederland elftal en niet goed voor hem", zei de bondscoach. "Als zijn situatie niet zou veranderen, dan zou ik voor andere spelers gaan kiezen. En zijn situatie is niet veranderd. Dat betekent niet dat ik hem uit het oog verlies. Hij komt weer in de picture als zijn situatie wel gaat veranderen."

Nederland oefent woensdag in Amsterdam tegen Spanje. Daarna wachten de duels met Bosnië en Herzegovina (15 november) en Polen (18 november). Het duel met Spanje is een herhaling van de verloren finale van het WK van 2010 (0-1) en van de spectaculair gewonnen groepswedstrijd op het WK 2014 (5-1). "Je wil natuurlijk altijd presteren tegen zo'n prestigieus land", zegt De Boer. "Maar we weten ook dat het een oefenwedstrijd is. De belangen zijn iets anders. We kunnen ook jongens die we weinig aan het werk hebben gezien laten spelen. En dat zal zeker gebeuren. Spanje heeft denk ik hetzelfde. Zij zullen zich ook vooral op de wedstrijden in de Nations League richten. "

Nederland is nog in de race om de groepswinst, die zeer waarschijnlijk een beschermde status oplevert bij de loting voor de kwalificatie voor het WK van 2022. Na vier van de zes wedstrijden leidt Italië de poule met 7 punten, gevolgd door Polen (6), Nederland (5) en Bosnië (2). Italië en Polen treffen elkaar op 15 november.

Oranje mist aanvoerder Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt tijden de laatste interlands van het jaar. Van Dijk staat voorlopig aan de kant met een zware knieblessure. De Ligt is nog niet helemaal fit na een operatie aan een schouder.

Selectie Oranje, doelmannen: Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City) en Marco Bizot (AZ); verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale) en Owen Wijndal (AZ); middenvelders: Donny van de Beek (Manchester United), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Tonny Vilhena (Krasnodar) en Georginio Wijnaldum (Liverpool); aanvallers: Ryan Babel (Galatasaray), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Memphis Depay (Olympique Lyon), Mohamed Ihattaren (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Quincy Promes (Ajax) en Calvin Stengs (AZ).

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.