Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach Curaçao pislink en ontdaan na aanstelling Hiddink: 'Dit doet zoveel pijn!'

Bondscoach Curaçao pislink en ontdaan na aanstelling Hiddink: 'Dit doet zoveel pijn!'

22 aug 2020, 19:12

Hoewel Remko Bicentini de laatste vier jaar grote successen heeft geboekt met Curaçao, moest de bondscoach ondanks zijn doorlopende contract uit de media vernemen dat hij per direct wordt vervangen door Guus Hiddink. 'Het is alsof een kind bij me wordt weggenomen dat je nooit meer terugkrijgt.'

Als Bicentini, die een Curaçaose vader heeft, over het nationale team van Curaçao spreekt, dan spreekt hij over familie. De trainer kende ongekende successen met Curaçao door de kwartfinale van de Gold Cup te bereiken en nipt ten onder te gaan tegen de Verenigde Staten. Des te groter is de verontwaardiging van zijn ontslag.

Dit doet zo veel pijn. Ik heb ook nog gewoon een contract tot en met het WK in Qatar. Ik weet zeker dat we dat kunnen halen, daar werken we al drie jaar naar toe. Met veel succes', aldus een emotionele Bicentini tegenover de NOS.

Ondanks de keiharde handelingen achter de rug van Bincentini om, heeft de trainer positieve woorden over de ervaren Hiddink. 'Ik juich de komst van Guus Hiddink toe, maar dan wel in de rol van adviseur. Het is voor Curaçao natuurlijk fantastisch om gebruik te kunnen maken van zijn expertise. Nu wordt hij echter zomaar op mijn plek gezet ', aldus Bicentini.

De trainer is dan ook niet van plan om het erbij te laten zitten. 'Hiddink zit nu op mijn plek, daar mag ik toch wel wat van vinden. Zeker gezien het verloop van het proces. Mij wordt iets ontnomen en dat is moeilijk te accepteren', spreekt Bicentini zich uit. Volgens de trainer is het hele eiland dan ook in rep en roer. 'Mensen dachten dat het een geintje was. Onder de spelers was totale verbijstering. Dit klopt niet, was de algehele tendens. Ze snappen er helemaal niets van.'

Inmiddels heeft Bicentini wel een mailtje gehad van de Curaçaose bond met een kort en bondige boodschap: 'beëindiging overeenkomst'. 'Maar dat was nadat ik het nieuws al via de media had vernomen', benadrukt Bicentini.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.