Terug

Volg Vandaag Inside

Bondscoach België pleit voor grotere EK-selecties

Bondscoach België pleit voor grotere EK-selecties

31 mrt 2021, 11:33

Bondscoach Roberto Martinez van het Belgische voetbalelftal pleit voor grotere selecties op het komende EK. De Spanjaard zou graag 26 of zelfs 27 spelers meenemen naar de eindronde in plaats van de gebruikelijke 23. Het EK duurt van 11 juni tot en met 11 juli en vindt plaats is verschillende Europese steden.

'Dan kun je een extra verdediger, middenvelder, aanvaller en eventueel doelman toevoegen. Ik heb dat al besproken met andere bondscoaches, zoals die van Engeland en Italië. We hopen dat de UEFA erover nadenkt', zei Martinez na de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland, die de Belgen wonnen met 8-0.

De bondscoach ziet die uitbreiding van de selecties als een volgende stap om de wedstrijdenlast wat te verlichten en blessures bij overbelaste spelers te voorkomen. Het speelschema is door de coronapandemie drukker dan ooit. 'Het toelaten van vijf wissels was een eerste stap om de kwaliteit van de wedstrijden te garanderen, de volgende stap is om per linie een extra speler toe te laten.'

België speelt de komende achttien maanden een EK, de Nations League en WK-kwalificaties, somde Martinez op. 'Het wordt een heel bijzondere periode. We gaan heel veel spelers nodig hebben.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.