Terug

Volg Vandaag Inside

Usain Bolt zet punt achter voetbalcarrière

Usain Bolt zet punt achter voetbalcarrière

22 jan 2019, 18:41

Usain Bolt heeft zijn hoop op een loopbaan als profvoetballer opgegeven. De voormalig sprintkampioen uit Jamaica heeft diverse pogingen gedaan. Hij scoorde ook twee keer in een vriendschappelijk wedstrijd voor het Australische Central Coast Mariners, maar kon het bij de club niet eens worden over een contract.

,,Het was leuk zolang het heeft geduurd'', zei Bolt tegen het Amerikaanse ESPN. ,,We zijn er voor gegaan, maar misschien niet helemaal zoals het zou moeten. Maar daar heb ik van geleerd. Mijn leven al sporter is over. Ik heb een heleboel andere dingen in de pijplijn. Ik ga nu proberen een zakenman te worden.''

De veelvoudig olympisch kampioen kijkt terug op een mooie tijd. ,,Het was een hele goede ervaring voor mij. Het was leuk om deel uit te maken van een team. Dat is toch wel heel anders dan alleen je wedstrijden lopen op de atletiekbaan.''

Voor zijn tijd in Australië trainde hij ook mee bij het Noorse Stromsgodset en Borussia Dortmund. Ook kreeg hij een aanbieding van Valletta FC uit Malta, maar ging daar niet op in.

'Als hij langsloopt, ruik je benzine'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.