Terug

Volg Vandaag Inside

Bologna-coach Mihajlovic na leukemiebehandeling weer thuis

Bologna-coach Mihajlovic na leukemiebehandeling weer thuis

7 feb 2020, 17:51

Sinisa Mihajlovic van FC Bologna is weer thuis nadat hij in een ziekenhuis succesvol is behandeld voor leukemie. De 50-jarige Serviër onderging een antivirale behandeling nadat hij eerder al een beenmergtransplantatie had ondergaan.

In juli werd bekend dat Mihajlovic, oud-international van Joegoslavië en later Servië-Montenegro, kanker had. Sindsdien liet hij zich nog af en toe bij wedstrijden van zijn club zien, zoals vorige week bij de 2-1-zege van Bologna op Brescia. Daarna keerde hij terug naar het hospitaal waaruit de artsen hem vrijdag ontsloegen. Meestal wordt pas na enkele jaren geconcludeerd dat een leukemiepatiënt genezen is.

Mihajlovic kreeg veel steun van binnen en buiten de sport. In december werd hem al het ereburgerschap toegezegd van de stad Bologna. "De positieve instelling en manier waarop hij omgaat met de ziekte is een voorbeeld voor velen", zei burgemeester Virginio Merola. Volgens de artsen verkeert de coach in goede conditie.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.