Terug

Volg Vandaag Inside

Boete Braziliaanse bond voor homofobe leuzen

Boete Braziliaanse bond voor homofobe leuzen

28 juni 2019, 09:47

De Braziliaanse voetbalbond heeft een boete van 15.000 Amerikaanse doller (ruim 13.000 euro) gekregen. De Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL legde die straf op voor homofobe leuzen tijdens de openingswedstrijd in de strijd om de Copa América tussen Brazilië en Bolivia.

De homofobe spreekkoren van de supporters van Brazilië waren in stadion Morumbi (46.000 toeschouwers) te horen als de keeper van Bolivia een doeltrap nam. Naast de leuzen is de boete ook opgelegd voor het afsteken van vuurwerk.

Brazilië was een van de eerste landen in Zuid-Amerika waar het homohuwelijk werd ingevoerd. Sinds Jair Bolsonaro president is, is de situatie voor de lhbti-gemeenschap er niet beter op geworden. Bolsonaro deed de voorbije periode regelmatig homo-onvriendelijke uitspraken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.