Terug

Volg Vandaag Inside

Boeren gewaarschuwd: Defensie staat klaar om Schiphol te helpen

Boeren gewaarschuwd: Defensie staat klaar om Schiphol te helpen

1 juli 2022, 17:39

Defensie staat klaar om luchthaven Schiphol maandag te helpen. Boerenorganisaties hebben aangekondigd het land die dag plat te willen leggen. 'Als het nodig is dan springt Defensie bij', zei de bewindsvrouw na de ministerraad.

'Schiphol is vitaal. Dat moet kunnen doordraaien', aldus Ollongren. Ze riep de boeren op niet naar Schiphol te komen om te betogen. De wegen naar de luchthaven moeten vrij blijven.

De Koninklijke Marechaussee is verantwoordelijk voor de beveiliging van Schiphol. De marechaussee heeft al zwaar materieel zoals pantservoertuigen naar de luchthaven gebracht in verband met de aangekondigde actie, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

Ook heeft Defensie zware vrachtwagens met opladers klaar staan zodat in beslag genomen tractoren kunnen worden afgevoerd. Eerder deze week heeft de krijgsmacht de politie ook al op deze wijze ondersteund.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.