Terug

Volg Vandaag Inside

Boca Juniors stapt naar het CAS

Boca Juniors stapt naar het CAS

8 dec 2018, 10:09

BUENOS AIRES (ANP) - Boca Juniors voetbalt zondag in Madrid het tweede finaleduel om de Copa Libertadores tegen River Plate, maar de club uit Buenos Aires heeft ondertussen nog een beroep lopen bij sporttribunaal CAS. Boca eiste de trofee op na de ernstige ongeregeldheden bij het stadion van River Plate voorafgaand aan het tweede duel, dat daardoor niet werd gespeeld. De bus van Boca was onder meer bekogeld waarbij spelers gewond waren geraakt. Het eerste duel, in het stadion van Boca, was in 2-2 geëindigd.

Boca had de eis eerder bij de Zuid-Amerikaanse voetbalbond Conmebol ingediend, maar vond vrijdag ook in beroep geen gehoor. ,,We hadden daarna tien dagen om naar het CAS te stappen en hebben dat meteen de eerste dag gedaan'', liet een official van Boca, die anoniem wenste te blijven, weten. De twee aartsrivalen uit de Argentijnse hoofdstad treffen elkaar nu op neutrale grond, zondag in het stadion van Real Madrid. Volgens de official zal de zaak sowieso dienen bij het CAS, ongeacht de uitslag van het duel van zondag.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.