Terug

Volg Vandaag Inside

Boca Juniors bewijst Maradona eer met zege op andere oude club

Boca Juniors bewijst Maradona eer met zege op andere oude club

30 nov 2020, 09:45

Boca Juniors, de club waar Diego Maradona zijn loopbaan afsloot, heeft het eerste duel sinds het overlijden van de voetballegende winnend afgesloten. Newell's Old Boys, een andere club waarvoor Maradona speelde, werd met 2-0 verslagen.

De wedstrijd in Buenos Aires stond volledig in het teken van het afscheid van Maradona. Het duel werd voorafgegaan door een minuut applaus en in de middencirkel lag een rond doek met daarop 'Diego voor altijd'. Op de tribunes waren grote spandoeken opgehangen. Alle spelers van Boca traden aan met de naam van Maradona op de achterzijde van hun shirt.

De Colombiaan Edwin Cardona maakte beide doelpunten. Hij vierde de 1-0 door met een shirt van het Argentijnse elftal te gaan staan voor de box waar Maradona altijd zat en applaudisseerde daar met zijn ploeggenoten. In de box zat de oudste dochter van Maradona, Dalma, die haar tranen niet in bedwang kon houden.

Later werd het licht in het stadion uit gedaan en bleef alleen het licht in de box waar Maradona altijd zat branden. "De mensen vergeten niet wie hen gelukkig heeft gemaakt. Dank je", schreef Boca op sociale media.

Maradona zette in 1997 bij Boca Juniors een punt achter zijn loopbaan. Hij speelde er eerder van 1981 tot 1982. Van 1993 tot 1994 speelde hij ook een aantal duels bij Newell's Old Boys uit Rosario.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.