Terug

Volg Vandaag Inside

Politie herstart onderzoek naar Boateng na overlijden van ex-vriendin

Politie herstart onderzoek naar Boateng na overlijden van ex-vriendin

25 feb 2021, 22:45

De politie in Duitsland is na de zelfmoord van Kasia Lenhardt een onderzoek gestart naar een vermeende mishandeling door haar ex-vriend Jérôme Boateng. De 32-jarige verdediger van Bayern München wordt ervan verdacht de oorlel van Lenhardt opzettelijk te hebben gescheurd. Dat meldt Die Zeit.

Het parket van Berlijn stelt dat er geen aanwijzingen zijn voor moord. Een week voor het overlijden van Lenhardt de twee nog samen. De verdediger zou op 3 oktober 2019 de orlel van zijn ex-vriendin in een ruzie hebben gescheurd. In december 2019 werd daar nog een onderzoek naar geopend. Lenhardt besloot later om haar belastende verklaringen tegen Boateng in te trekken.

De zaak wordt nu toch verder onderzocht. 'De procedure is hervat op 10 februari, omdat we in de loop van het overlijdensonderzoek in Berlijn nieuwe informatie ontvingen die aanwijzingen zou kunnen geven. De onderzoeken zijn nog niet afgerond', vertelt Anne Leiding van het openbaar ministerie van München aan Bild.

Volgens de Duitse krant zijn er oude verwondingen aan het oor van Lenhardt ontdekt. Boateng maakte een week voor haar dood bekend dat hij geen relatie meer had met Lenhardt. ‘Zoals bekend heb ik mijn relatie met Kasia Lenhardt stopgezet. Onze wegen zijn vanaf nu gescheiden en hoewel het zeer spijtig is, is het de beste keuze voor mij en mijn familie.’

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.