Terug

Volg Vandaag Inside

Boateng moet na tien jaar weg bij Bayern München

Boateng moet na tien jaar weg bij Bayern München

8 apr 2021, 11:23

Aan het dienstverband van Jérôme Boateng bij Bayern München komt na tien jaar een einde. De Duitse verdediger heeft onlangs van de clubleiding te horen gekregen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd. "Ik heb het aan Jérôme uitgelegd, hij begreep het ook", zei technisch directeur Hasan Salihamidzic rond het verloren Champions Leagueduel met Paris Saint-Germain (2-3) op tv-zender Sky.

Boateng verhuisde in 2011 van Manchester City naar Bayern München. De 32-jarige verdediger uit Berlijn, die eerder voor Hertha BSC en Hamburger SV speelde, werd met de Duitse club acht keer kampioen en de negende titel lijkt aanstaande. Ook won hij met Bayern twee keer de Champions League en het WK voor clubs, in 2013 en 2020.

Mede door blessures was Boateng de laatste jaren niet altijd een vaste waarde. Hij begon woensdag tegen PSG op de bank, maar kwam al voor rust de geblesseerde Niklas Süle vervangen.

Bondscoach Joachim Löw besloot begin 2019 om Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller niet meer te selecteren voor de Duitse voetbalploeg. Zij veroverden in 2014 met de 'Mannschaft' de wereldtitel.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.