Terug

Volg Vandaag Inside

Boadu keert voor beslissend duel terug in basis Jong Oranje

Boadu keert voor beslissend duel terug in basis Jong Oranje

30 mrt 2021, 18:55

Myron Boadu heeft dinsdag in de beslissende groepswedstrijd van Jong Oranje op het Europees kampioenschap tegen Jong Hongarije een basisplaats. De spits van AZ deed tot dusverre alleen mee in het openingsduel met Jong Roemenie (1-1) en werd daarna gepasseerd voor de confrontatie met Jong Duitsland (1-1).

Naast Boadu start ook Ferdi Kadioglu in de basis. De twee spelers nemen de plekken over van Noa Lang en aanvoerder Teun Koopmeiners. Lang liep tegen Duitsland een bovenbeenblessure op en heeft de selectie inmiddels verlaten. Koopmeiners is geschorst.

Het basisteam van de Nederlandse beloften is verder ongewijzigd in vergelijking met het duel met de Duitsers.

Jong Oranje moet in Szekesfehervar winnen om de kwartfinales nog te kunnen bereiken. Het elftal van bondscoach Erwin van de Looi is ook afhankelijk van de ontmoeting tussen Jong Roemenië en Jong Duitsland, die na twee duels allebei 4 punten hebben. Als Roemenië en Duitsland met 2-2 of meer gelijk spelen, is Jong Oranje sowieso uitgeschakeld. De wedstrijd tegen Jong Hongarije begint om 18.00 uur.

Opstelling Jong Oranje: Scherpen; Teze, Schuurs, Botman en Bakker; Harroui en Kadioglu; De Wit en Gakpo; Boadu en Kluivert.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.