Terug

Volg Vandaag Inside

BNNVARA nodigt medewerkers uit na zege Wilders: 'Om elkaar hart onder de riem te steken'

23 nov 2023, 11:29

Omroep BNNVARA heeft na de politieke zege van Geert Wilders alle medewerkers uitgenodigd voor een bijeenkomst "om elkaar een hart onder de riem te steken." Dat blijkt uit een interne mail die verstuurd is door de directie van BNNVARA, en in handen is van De Telegraaf.

In de mail valt te lezen: "Het is een donkere ochtend. Gisteravond is er met een overgrote meerderheid een partij verkozen die in verkiezingstijd een zogenaamd ’gematigde toon’ aansloeg, maar die wel het klimaatbeleid wil stopzetten, Nederlanders met een islamitische achtergrond ziet als tweederangsburgers, Nederland uit de EU wil en de onafhankelijke publieke omroep wil schrappen."

En: "Veel standpunten van de PVV druisen in tegen alles waar BnnVara voor staat en vormen een directe bedreiging voor onze rechtstaat en samenleving. Daar heb ik persoonlijk slecht van geslapen en ik kan me voorstellen dat ik niet de enige ben. Daarom nodig ik je uit om vanmiddag om 16.30 uur naar de bar te komen om met elkaar te praten en elkaar een hart onder de riem te steken."

Een woordvoerder van BNNVARA bevestigt dat deze uitnodiging is verstuurd. Wie "ik" in de mail is, wil de woordvoerder niet laten weten.

Bekijk in de video bovenaan deze pagina hoe Johan Derksen in Vandaag Inside reageerde op de zege van Geert Wilders.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.