Terug

Volg Vandaag Inside

Blind zet vraagtekens bij rode kaart: ‘Ik vind het nogal zwaar gestraft’

Blind zet vraagtekens bij rode kaart: ‘Ik vind het nogal zwaar gestraft’

13 sep 2020, 22:41

Daley Blind blikt tijdens de persconferentie terug op de wedstrijd Sparta - Ajax. Het moment waar het meest over te doen is, is de rode kaart die Nicolás Tagliafico kreeg van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

‘Vanuit mijn oogpunt was het best nog wel een eindje naar de goal toe', zo begint Blind. 'Volgens mij gaat hij raakt hij per ongeluk de bal. Ik vond het nogal zwaar gestraft. Als je een gele kaart geeft, zou iedereen daar vrede mee hebben. Schuurs was ook nog onderweg.'

Kamphuis gaf tijdens de wedstrijd uitleg aan Blind waarom hij koos voor een rode kaart. ‘Ik dacht eerst voor doorgebroken speler. Maar hij zei dat het voor een handsbal was. Dan lijkt het me helemaal zwaar gestraft als het buiten de 16 op 30 meter is. Maar hij maakt die beslissing en ik ben blij dat we gewonnen hebben', zo besluit Blind.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.