Terug

Volg Vandaag Inside

Blind wint met stuntploeg Girona van FC Barcelona en gaat opnieuw aan kop in Spanje

Blind wint met stuntploeg Girona van FC Barcelona en gaat opnieuw aan kop in Spanje

11 dec 2023, 08:30

FC Barcelona is in La Liga op eigen veld verslagen door Girona. Het werd in het Olympisch Stadion Lluís Companys 4-2 voor de revelatie van de Spaanse competitie, waar Daley Blind de hele wedstrijd meedeed. Nooit eerder wist Girona van de grootmacht uit dezelfde regio te winnen.

Voor FC Barcelona, waar Frenkie de Jong de 90 minuten volmaakte, was het de tweede nederlaag van het seizoen. De Catalanen hadden alleen nog maar verloren van rivaal Real Madrid.

Artem Dovbyk, Miguel Gutiérrez, Valery Fernández en Cristhian Stuani scoorden voor Girona. Robert Lewandowski en Ilkay Gündogan waren trefzeker voor de thuisploeg. Ruim vijf jaar geleden kreeg FC Barcelona voor het laatst vier doelpunten tegen in een thuiswedstrijd in de competitie. Op 11 november 2018 verloor Barça met 4-3 van Real Betis.

FC Barcelona oogde bij vlagen onder de indruk van de relatief onbekende club uit Catalonië, die de dienst uitmaakte in Montjuïc. Barça kreeg veel kansen tegen, mede doordat de thuisploeg niet wist te overtuigen in balbezit.

Spits Lewandowski liet bij een 3-2-achterstand in de slotfase nog een grote kans onbenut. Hij had de bal voor het inkoppen, maar raakte de bal niet goed. Een opvallend moment vond plaats toen Lewandowski een vrije trap wilde nemen maar Raphinha hem voor was en de Pool verbouwereerd achterliet.

In de slotfase mocht FC Barcelona nog hopen op een puntje, maar in blessuretijd besliste invaller Stuani het duel. Hij zorgde voor grote vreugde bij Blind en zijn ploeggenoten en zorgde voor ontzetting bij de aanhang van de thuisploeg.

Girona gaat aan kop in La Liga. De seizoensverrassing heeft na zestien duels 41 punten, 7 meer dan FC Barcelona. Girona heeft 2 punten meer dan Real Madrid.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.