Terug

Volg Vandaag Inside

Blind reageert voor het eerst op vertrek bij Ajax: 'Is door omstandigheden zo gelopen'

Blind reageert voor het eerst op vertrek bij Ajax: 'Is door omstandigheden zo gelopen'

27 dec 2022, 00:00

Daley Blind heeft in een bericht op Twitter afscheid genomen van de Ajaxfans. De 32-jarige verdediger, die zijn contract bij de Amsterdammers liet ontbinden, gaat onder meer in op de moeizame band die hij soms met een deel van de supporters had.

"Met pijn in het hart en tranen in mijn ogen moet ik afscheid nemen van jullie en de club", begint Blind zijn bericht. Even later schrijft hij: "Spelen voor Ajax is het allermooiste dat er is! Amsterdammers zijn vaak direct en veeleisend. Dat mag ook, daar houd ik van en daarom kan ik eerlijk zijn tegen jullie. Samen hebben wij een bijzondere relatie, maar makkelijk was het niet altijd voor mij."

Blind vond de kritiek hij kreeg niet altijd terecht, vertelt hij. "Soms had ik het gevoel tegen een aantal van jullie te spelen en soms het gevoel dat ik net even iets sneller bekritiseerd werd dan menig andere speler. Ik weet niet of mijn gevoel juist is. Misschien niet. Sommigen zullen me begrijpen, anderen niet. Maar nee, het is zeker niet de reden van mijn afscheid. Ik ben jullie dankbaar."

De 99-voudig international vindt het jammer dat hij Ajax voortijdig verlaat. "Dit is niet hoe ik mijn einde bij Ajax had voorgesteld, maar door 'omstandigheden' is het zo gelopen. Ik hoop dat er nog een juist moment komt om afscheid van jullie te nemen. Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit: Wij zijn Ajax. Wij zijn de Beste!"

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.