Terug

Volg Vandaag Inside

Blind over pijnlijk vertrek bij Ajax: ‘Ik heb daar nachten van wakker gelegen’

Blind over pijnlijk vertrek bij Ajax: ‘Ik heb daar nachten van wakker gelegen’

18 aug 2023, 20:05

Daley Blind blikt in een interview met De Volkskrant terug op zijn pijnlijke exit bij Ajax: “Ik had gehoopt dat de clubleiding iedereen aan tafel zou zetten om tot een oplossing of in ieder geval nader tot elkaar te komen. Ik begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dat niet is gebeurd.”

Blind liet december 2022 zijn contract bij Ajax ontbinden, omdat hij ontevreden was over zijn positie onder Alfred Schreuder en vertelt nu dat deze situatie hem heel lang pijn heeft gedaan: “Nog steeds eigenlijk, als ik eraan denk. Ik heb daar nachten van wakker gelegen. Dat je als jongen van de club via de achterdeur weg moet. Zonder enige echte communicatie.”

Blind laat zich ook uit over de verhalen dat hij ‘een probleemjongen’ zou zijn geweest toen hij bij Ajax op de bank belandde: “Ik ben niet blij als ik wissel ben of als ik gewisseld word, maar dat is niemand. Ik wil een faire concurrentiestrijd, dat is het enige. Dat is niet zo als je ineens de vijfde linksback wordt en volstrekt genegeerd wordt door de trainer."

Ondanks alles staat Blind, die 333 wedstrijden speelde voor de Amsterdammers, nog altijd open voor een terugkeer: “Ik ben niet Ajacied vanwege de mensen die er werken, maar om de club zelf. Dat gaat nooit weg.”

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.