Terug

Volg Vandaag Inside

Blind legt taken als commissaris bij Ajax neer

Blind legt taken als commissaris bij Ajax neer

4 aug 2021, 12:00

Danny Blind legt zijn taken als lid van de raad van commissarissen van Ajax tijdelijk neer. Hij gaat aan de slag als assistent van bondscoach Louis van Gaal bij het Nederlands elftal. Ajax en Blind laten weten dat ze iedere schijn van tegenstrijdig belang willen vermijden.

'Wij willen de schijn van tegenstrijdig belang vermijden. Danny ook', zegt voorzitter Leen Meijaard van de raad van commissarissen van Ajax. 'Hij zal de komende periode zijn functie als rvc-lid bij Ajax niet kunnen uitoefenen. Dat is jammer, want de inbreng van Danny wordt erg gewaardeerd. Voorlopig zullen zijn taken door andere leden van de rvc worden waargenomen.'

De 60-jarige Blind werd op 23 april 2018 tijdens een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders benoemd tot commissaris bij Ajax. Hij is met de KNVB, net als Van Gaal, een contract tot en met het WK van eind volgend jaar in Qatar overeengekomen.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.