Terug

Volg Vandaag Inside

Blind: 'Een ongelukkige wedstrijd van mij weet ik niet, een ongelukkig moment zeker'

Blind: 'Een ongelukkige wedstrijd van mij weet ik niet, een ongelukkig moment zeker'

12 okt 2022, 21:11

Daley Blind heeft voor de camera van RTL7 gereageerd op de 4-2 nederlaag van Ajax tegen Napoli: "Ik denk dat we wel laten zien hebben dat we in ieder geval ten opzichte van afgelopen week een stap hebben gemaakt."

"We komen natuurlijk heel snel op achterstand," begint Blind. "Maar ik denk daarna dat we redelijk het gevoel hadden dat we wel aan het voetballen waren. En dat we ook kansen konden krijgen. We waren op sommige momenten nog wel slordig, maar ik denk dat we wel laten zien hebben dat we in ieder geval ten opzichte van afgelopen week een stap hebben gemaakt. Dat we het voetballend willen oplossen. In de eerste helft geef je eigenlijk twee kansen weg, en het zijn twee goals. En dat is gewoon zonde."

"In de tweede helft beginnen we gewoon heel goed denk ik," gaat de verdediger verder. "Daarna laten we Napoli meer in de wedstrijd komen. Ze hebben ontzettend veel voetballende kwaliteiten, dat is duidelijk. Maar ik denk dat we vandaag een team hebben laten zien dat niet opgegeven heeft, dat wilde strijden, en helaas zat er niet meer in vandaag."

Ajax keek na een kwartier al tegen een 2-0 achterstand aan: "Dan zakt even de moed in je schoenen. Maar het is een complimentje waard naar het team dat we probeerden te blijven voetballen. We hebben onze kop omhoog gehouden. Van daaruit hebben we geprobeerd om terug te komen en geprobeerd te blijven voetballen. Je zag ook dat Napoli daardoor teruggedrongen werd en er mogelijkheid was om te voetballen. Alleen tot echte grote mogelijkheden kwam het niet van onze kant. We hebben het vandaag beter gedaan, maar zeker niet goed genoeg."

De verslaggever spreekt vervolgens van een ongelukkige wedstrijd van Blind en vraagt wat er gebeurde bij de 4-2. De verdediger reageert: "Een ongelukkige wedstrijd weet ik niet, een ongelukkig moment zeker. Ik zie de spits aankomen. In de eerste helft zag ik de spits een keer twijfelen en draaide ik open, en nu wilde ik het ook vooruit zoeken. Dat is gewoon een persoonlijke fout, dat weet ik dondersgoed, dat hoef je mij niet te vertellen."

"Als je de wedstrijd van vorige week en vandaag met elkaar vergelijkt, hebben we vandaag kleine stapjes gezet. Maar het is nog steeds niet goed genoeg en dat zullen we als team op moeten pakken." Of Ajax dit jaar een stapje te klein is voor de Champions League? "Het is duidelijk dat we niet zijn waar we afgelopen jaren waren. Er zijn veel wisselingen geweest, maar we moeten ons niet verstoppen. Beter worden en hiervan leren. Hoe moeilijk sommige klappen ook zijn, je moet als team weer opstaan," concludeert Blind.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.