Terug

Volg Vandaag Inside

Blind dacht na Ajax-vertrek aan terugkeer bij Manchester United

Blind dacht na Ajax-vertrek aan terugkeer bij Manchester United

22 juni 2023, 09:43

In een verrassende wending nam Daley Blind eind vorig jaar afscheid van Ajax en begon aan een nieuw hoofdstuk door bij Bayern München te tekenen. Echter, overwoog de ervaren verdediger om contact op te nemen met voormalig trainer Erik ten Hag om terug te keren naar Manchester United.

Blind belandde afgelopen seizoen onder Alfred Schreuder op de reservebank van Ajax. De Amsterdammers besloten het contract van de verdediger te beëindigen vanwege Blind's ontevredenheid over zijn nieuwe rol. Antwerp FC toonde serieuze interesse, maar Blind koos uiteindelijk voor een avontuur in München. Toch waren er ook andere mogelijke bestemmingen voor hem in het spel.

Tijdens een aflevering van de UTD Podcast, de officiële podcast van Manchester United, geeft Blind toe dat het idee van een tweede termijn bij de Red Devils door zijn hoofd speelde. De Nederlandse international voelde de verleiding om contact op te nemen met manager Erik ten Hag, maar besloot uiteindelijk om dat niet te doen. "Nee, ik heb hem niet gebeld. Maar we hebben dezelfde zaakwaarnemer, dus de connectie is niet ver weg."

Desondanks denkt Blind ook dat Ten Hag hem niet per se nodig had. "Hij had al andere spelers aangetrokken, waaronder Lisandro Martínez. Daar kan ik hem geen verwijten voor maken. Ik ben ontzettend dankbaar voor de tijd die ik met hem heb gehad en de kennis die ik heb opgedaan," verklaarde de ervaren verdediger, die na zijn periode bij Manchester United terugkeerde naar Ajax.

Blind had ook lovende woorden voor Martínez. "In Engeland bestaat er een bepaald beeld van hoe een centrale verdediger eruit moet zien, maar tegenwoordig kan die rol op verschillende manieren worden ingevuld," merkte Blind op, verwijzend naar hun relatief kleinere gestalte. "Hij is een uitzonderlijke centrale verdediger. Hij is agressief, technisch vaardig en uitstekend in tackles. Je kunt hem niet afschrijven vanwege zijn lengte. Hij heeft zijn kwaliteiten laten zien in de Premier League."

Na een half jaar bij Bayern München te hebben gespeeld, heeft Blind de club transfervrij verlaten. Er gaan echter geruchten rond dat de voormalige Ajacied op weg is naar de Spaanse La Liga-club Girona.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.