Terug

Volg Vandaag Inside

Blind beleeft met Ajax een super maand januari

Blind beleeft met Ajax een super maand januari

1 feb 2021, 08:07

Daley Blind hoefde niet lang na te denken over de vraag welk gevoel hij heeft overgehouden aan 'Super January', de maand met de vele toppers in de Eredivisie. "Ik vond het wel super", zei Blind met een glimlach na de zege van Ajax bij AZ (3-0). "Wij mogen best wel spreken van een super maand januari."

Noem het een riante voorsprong, een kloof of een gapend gat. Ajax heeft de concurrentie in drie weken tijd op flinke achterstand gezet. PSV volgt inmiddels op 7 punten. Vitesse (8 punten), Feyenoord (12) en AZ (13) zijn bijna uit zicht geraakt. "We zijn er nog niet", zei Blind. "Nu krijgen we weer 'Super February', met weer veel topduels. Het gaat maar door."

Blind en zijn ploeggenoten hebben tot komende zondag om op adem te komen. Daarna volgen er in drie weken tijd duels met FC Utrecht, PSV (beker), Heracles, Sparta en een tweeluik met Lille in de Europa League. En alsof dat nog niet zwaar genoeg is, staat er op 28 februari weer een uitwedstrijd tegen PSV op het programma.

De 74-voudig international kijkt met vertrouwen uit naar weer een loodzware maand van een kort seizoen met corona en lege stadions. "We hebben de laatste weken kritiek gekregen. Maar geen ploeg in de Eredivisie is zo dominant als wij. Geen ploeg is ook zo stabiel. En als het even niet lukt, dan zetten we het in de slotfase toch vaak recht. Geen ploeg creëert zoveel kansen of zet al zo vroeg druk als wij. Natuurlijk geven we dan soms ruimte weg voor een counter. Maar het levert ons veel meer op dan die paar kansen die we weggeven. Dit is het spel van Ajax."

Blind keerde tegen AZ tijdelijk terug naar de positie van linksback, de plek die hij bij het Nederlands elftal vaak bekleedt omdat daar Virgil van Dijk en Matthijs de Ligt onomstreden zijn in het hart van de defensie. Dat had alles te maken met de hoofdblessure van Nicolás Tagliafico. Het gewonnen bekerduel van anderhalve week geleden met AZ (0-1) had ook uitgewezen dat spits Myron Boadu weinig te vertellen had tegen Perr Schuurs en Lisandro Martínez.

Blind functioneerde zo goed als linksback dat hij bij twee van de drie treffers van Ajax in Alkmaar betrokken was. Zowel Calvin Stengs als Albert Gudmundsson verliet vaak de rechterflank, zodat Blind veel ruimte kreeg. Het roept de vraag op of het een optie is om vaker zo te spelen. Zo komt er ook een plek vrij voor Martínez, die net als Edson Álvarez veel duels wint. "Maar Nico Tagliafico komt zo ook weer terug", antwoordde Blind. "We hebben een brede selectie, die heb je ook nodig met zo'n zwaar programma. Kijk maar eens hoe vaak onze invallers beslissend zijn. We zijn op de goede weg, we staan er goed voor."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.