Terug

Volg Vandaag Inside

'Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd'

'Blij dat Van Gaal mijn basisplek heeft overleefd'

17 nov 2021, 09:03

Oranje heeft zich dinsdagavond met een overwinning op Noorwegen (2-0) verzekerd van een startbewijs voor het WK in Qatar. Matthijs de Ligt speelde 90 minuten en kon na afloop zijn opluchting niet verbergen. In een interview haakte de oud-Ajacied namelijk in op een artikel van de Telegraaf.

Door het wegvallen van Stefan de Vrij mocht Matthijs de Ligt voor het eerst sinds 4 september weer eens starten in het centrum van de verdediging. De Vrij kreeg de laatste wedstrijden de voorkeur van bondscoach Louis van Gaal, wat zijn concurrent De Ligt wel kon begrijpen. 'Ik probeer een teamspeler te zijn en als iemand anders de voorkeur krijgt, dan moet je die steunen en op de training je best blijven doen. Stefan en Virgil hebben het gewoon goed gedaan. Ik moest er nu klaar voor zijn', zei de Juventus-speler na afloop.

Dinsdagochtend publiceerde De Telegraaf een artikel over De Ligt, die verantwoordelijk zou zijn aan het ontslag van 2 bondscoaches. Een nederlaag tegen de Noren zou daarbij het ontslag van Van Gaal betekenen, maar zover kwam het niet. De verdediger haakte daar in een interview na afloop nog even op in. 'Ik ben blij dat de trainer niet alleen zijn val heeft overleefd, maar ook mijn basisplaats. Van Gaal was ongelooflijk blij. We zien het ook alsof we hem een WK kunnen schenken. De trainer heeft het goed gedaan als je kijkt naar waar we zijn begonnen en waar we nu staan', aldus De Ligt lovend over de bondscoach.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.