Terug

Volg Vandaag Inside

Blessurezorgen bij Manchester United voor beslissend duel

Blessurezorgen bij Manchester United voor beslissend duel

6 dec 2020, 09:33

Manchester United heeft in de aanloop naar het beslissende duel met RB Leipzig in de Champions League nogal wat blessurezorgen. Manager Ole Gunnar Solskjaer vreest dat hij dinsdag in Duitsland niet kan beschikken over Edinson Cavani en Anthony Martial. Beide aanvallers vielen zaterdag geblesseerd uit tijdens het gewonnen competitieduel met West Ham United (1-3).

Cavani startte voor het eerst in de basis, maar de Uruguayaanse spits moest zich in de rust laten vervangen met een spierblessure. Martial viel na een uur spelen uit. De Franse aanvaller heeft last van een dijbeen. ManUnited wist pas in het laatste half uur, met onder anderen de aanvankelijk gespaarde Bruno Fernandes en Marcus Rashford als invallers, een achterstand om te buigen in een zege.

"Hopelijk valt het mee", zei Solskjaer. "We laten een scan maken, hopelijk zijn ze snel terug. Maar we hebben dinsdag al weer een wedstrijd. Het zal dit seizoen wel vaker zo gaan, met al die wedstrijden zo kort achter elkaar. We zullen het soms zonder enkele spelers moeten doen. Ik ben blij met de wissels die ik dan achter de hand heb."

Manchester United heeft tegen Leipzig aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League. Beide clubs hebben net als Paris Saint-Germain, dat het uitgeschakelde Basaksehir ontvangt, na vijf wedstrijden 9 punten. Solskjaer mist in ieder geval de geschorste middenvelder Fred. Het biedt kans op een basisplaats voor Donny van de Beek, die tegen West Ham al in de rust werd gewisseld.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.