Terug

Volg Vandaag Inside

Blessuregevoelige Bijlow slechts 53% van Eredivisieduels inzetbaar voor Feyenoord

Blessuregevoelige Bijlow slechts 53% van Eredivisieduels inzetbaar voor Feyenoord

5 feb 2024, 12:07

Justin Bijlow keepte in totaal slechts drieënvijftig procent van zijn mogelijke speelminuten in de Eredivisie, zo blijkt uit onderzoek van Voetbal International. De door blessures geplaagde doelman liep afgelopen weekend in de wedstrijd tussen AZ en Feyenoord (0-1) opnieuw een blessure op. Voor de keeper betekende dit de zoveelste tegenslag, waarna hij het veld in tranen verliet.

De Feyenoord-doelman speelde afgelopen zondag pas zijn honderdste Eredivisieduel voor de Rotterdammers, dit vanwege verschillende blessures. Eerder moest hij aan de zijlijn blijven vanwege blessures aan zijn elleboog, voet, teen, twee gebroken polsen en diverse knieblessures.

In 2018 werd de doelman door toenmalig coach Giovanni van Bronckhorst tot eerste doelman van de Rotterdammers benoemd. In dat seizoen speelde de keeper zesenveertig procent van het mogelijke aantal Eredivisie-minuten. Het seizoen met het slechtste percentage qua speeltijd kwam echter het seizoen erna. Door een voetblessure speelde de doelman in 2019 slechts achtentwintig procent van de Eredivisiewedstrijden voor de Rotterdammers.

In 2020 was er een forse stijging ten opzichte van eerdere seizoenen; Bijlow stond met 2.250 speelminuten zesenzeventig procent van alle competitiewedstrijden van Feyenoord onder de lat. Gedurende het huidige seizoen speelt de doelman gemiddeld meer minuten dan voorgaande jaren, maar door de opgelopen kuitblessure bestaat een reële kans dat hij opnieuw veel speelminuten zal moeten missen. Een officiële update rondom de blessure van Bijlow moet nog worden vrijgegeven door Feyenoord.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.