Terug

Volg Vandaag Inside

Blatter en Platini aangeklaagd voor fraude

Blatter en Platini aangeklaagd voor fraude

2 nov 2021, 16:10

Voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter en voormalig UEFA-voorzitter Michel Platini zijn door het Zwitserse parket in staat van beschuldiging gesteld wegens fraude. Beide oud-bestuurders worden ook vervolgd wegens misbruik van vertrouwen, valsheid in geschrifte en crimineel wanbeheer.

De zaak draait rond een verdachte betaling van de nu 85-jarige Blatter aan Platini in 2011. De oud-voorzitter van de UEFA, die nu 66 jaar is, ontving destijds ruim 1,8 miljoen euro voor werkzaamheden die hij tussen 1998 en 2002 als consultant zou hebben verricht. Een schriftelijk contract was er echter niet.

"Het door de Zwitserse openbare aanklager verzamelde bewijsmateriaal versterkt het vermoeden dat er geen wettelijke basis is voor die betaling", aldus het Zwitserse parket. "Deze betaling heeft de activa van de FIFA schade toegebracht en Platini onrechtmatig verrijkt."

De FIFA schorste Blatter in 2015 voor acht jaar vanwege de dubieuze betaling aan Platini. De schorsing werd later teruggebracht tot zes jaar. Afgelopen maart kreeg Blatter te horen dat hij voor nog eens zeven jaar wordt geschorst. De ethische commissie van de FIFA acht Blatter ook schuldig aan plichtsverzuim, belangenverstrengeling en het aanbieden of aanvaarden van geschenken en bonussen. Deze nieuwe schorsing gaat in oktober in, als de oude sanctie van zes jaar is verstreken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.