Terug

Volg Vandaag Inside

Björn Kuipers heeft hoge functie bij UEFA te pakken

Björn Kuipers heeft hoge functie bij UEFA te pakken

12 nov 2021, 12:32

Björn Kuipers floot afgelopen zomer zijn laatste wedstrijd met de strijd om de Johan Cruyff Schaal. De leidsman heeft niet lang moeten wachten op een nieuwe functie in het voetbal. Kuipers is namelijk binnen de UEFA al benoemd tot 'UEFA Refereeing Officer', aldus het AD.

Het betreft een hoge positie in de scheidsrechterscommissie van de Europese voetbalbond. Kuipers wordt onderdeel van 5 officials en zich voornamelijk bezighouden met het aanstellen van scheidsrechters voor Europese wedstrijden. Ook gaat de 48-jarige oud-scheidsrechter zich focussen op de ontwikkeling van nieuwe talentvolle arbiters.

De Italiaan Roberto Rosetti is het hoofd van de scheidsrechterscommissie, die naast Kuipers verder bestaat uit de Schot Hugh Dallas, Vlado Sajn uit Slovenië en de Tsjechische Dagmar Damkovà. Fransman Marc Batta stapte op, nadat hij 11 jaar actief was bij de UEFA.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.