Terug

Volg Vandaag Inside

Bizot zette zich in voor Eritrese vluchteling: 'Hij herkende me niet tijdens Ajax-AZ'

Bizot zette zich in voor Eritrese vluchteling: 'Hij herkende me niet tijdens Ajax-AZ'

12 feb 2022, 15:03

Doelman Marco Bizot heeft zich tijdens zijn periode bij AZ ontfermd over een Eritrese vluchteling. De vrouw van de 30-jarige keeper was werkzaam bij een vluchtelingenorganisatie in Amsterdam. En dus besloot Bizot om ook een bijdrage te leveren. Zo vertelt hij in een interview met So Foot.

'Ik wilde iets doen voor de gemeenschap, dus besloot ik om buddy te worden. Ik ging met hem mee naar afspraken, we bezochten de stad. Hij was wat ouder dan ik, ik denk 31 of 32. Ik liet hem de stad zien, leerde hem over de geschiedenis van het land,' aldus Bizot, die de man ook uitnodigde voor de wedstrijd tussen Ajax en AZ.

'Op een dag bood ik hem een kaartje aan voor Ajax tegen AZ, waar ik voor AZ zou keepen. Ik had hem nooit verteld wat ik voor de kost doe. Het was zijn eerste wedstrijd in een groot stadion en we wonnen.'

De man uit Eritrea was teleurgesteld toen hij zag dat de Amsterdammers verloren van AZ. Ook wist hij nog steeds niet dat Bizot op doel stond bij de Alkmaarders. 'Ik heb hem nooit verteld dat het deels door mij kwam, hij herkende mij niet. Als je in een stadion met zo'n sfeer bent, kun je je niet voorstellen dat iemand die je kent op het veld zou staan.'

Afgelopen zomer vertrok Bizot naar Stade Brest. Bij de nummer dertien van de Ligue 1 is hij de eerste doelman. Of de Oranje-international nog contact heeft met de Eritrese man, is niet bekend.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.