Terug

Volg Vandaag Inside

Bizarre beelden: Vinícius opnieuw slachtoffer van racisme en krijgt later zélf rood

Bizarre beelden: Vinícius opnieuw slachtoffer van racisme en krijgt later zélf rood

21 mei 2023, 21:58

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti was na afloop van de nederlaag bij Valencia (1-0) woedend over de racistische spreekkoren aan het adres van zijn aanvaller Vinícius Júnior. De Braziliaan van Real die slachtoffer was van racisme, werd zelf na een opstootje met rood van het veld gestuurd na het maken van een slaande beweging.

"Ik wil niet over voetbal praten, ik wil het erover hebben wat hier is gebeurd. Dit is veel belangrijker", zei Ancelotti na afloop tegen Movistar. "Als een speler 'aap' wordt genoemd en een coach erover moet nadenken om zijn speler van het veld te halen, dan is er iets helemaal mis met deze competitie."

Scheidsrechter Ricardo de Burgos Bengoetxea overlegde met de stadionofficials in Valencia, die vervolgens lieten omroepen dat de racistische spreekkoren moesten stoppen voordat er verder werd gespeeld. De wedstrijd lag ruim tien minuten stil.

(Tekst gaat verder onder de tweet.)

"Er is een gebrek aan respect voor Vinícius in ieder stadion in Spanje", beaamde ploeggenoot Dani Ceballos van de Madrilenen. "Het is een schande dat we op dit punt zijn gekomen. Het is waar dat de coach hem heeft gevraagd of hij nog door wilde spelen. Vinícius is een professional en hij zei dat hij het team wilde helpen, maar we zien dat we niets kunnen doen."

Justin Kluivert, die met een assist op doelpuntenmaker Diego López belangrijk was, bood namens zijn club excuses aan Vinícius aan. "Ik verontschuldig me namens ons, namens iedereen van Valencia, want dit is geen voetbal. Het is heel slecht", zei hij.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.