Terug

Volg Vandaag Inside

Bizarre beelden: Conference League-duel uitgesteld na confrontatie tussen hooligans

Bizarre beelden: Conference League-duel uitgesteld na confrontatie tussen hooligans

8 sep 2022, 19:15

De aftrap van de wedstrijd in de Conference League tussen OGC Nice en 1. FC Köln is uitgesteld vanwege rellen in en om het stadion. Het duel in Frankrijk zou om 18.45 uur beginnen, maar de aftrap is tot nader order uitgesteld.

Supportersgroepen van beide clubs zochten in en om het Allianz Riviera-stadion van Nice de confrontatie met elkaar. Ze gooiden over en weer met vuurwerk. De politie greep in met traangas.

Volgens Franse media viel een aanhanger van FC Köln vanaf de eerste ring naar beneden toen de politie de tribunes op kwam om de orde te herstellen. Hij zou in kritieke toestand naar het ziekenhuis zijn gebracht.

Naar schatting zo'n 10.000 supporters van FC Köln zijn naar Nice gereisd om hun club aan te moedigen. Ze lieten veel rommel achter in de stad, tot boosheid van burgemeester Christian Estrosi van Nice. "Ik betreur het onbeschofte en schandalige gedrag van de fans uit Keulen", schreef hij op Twitter bij enkele foto's van lege flessen en blikken bier op straat. "Ze tonen een gebrek aan respect voor een stad die hen vriendelijk welkom heet. We sturen de rekeningen voor de schade en het schoonmaken van openbare plaatsen op naar FC Köln."

De Duitse club bood op Twitter excuses aan. "We veroordelen iedere vorm van geweld en staan voor respectvol gedrag en een sportieve omgang met elkaar. Hij spijt ons ook zeer voor alle vreedzame fans die er vandaag een Keuls voetbalfeest van hebben gemaakt."

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.