Terug

Volg Vandaag Inside

BIZAR! Milan-spits moet 16,5 miljoen euro betalen aan oude club

BIZAR! Milan-spits moet 16,5 miljoen euro betalen aan oude club

19 mrt 2020, 13:55

Ac Milan-speler Rafael Leão moet zijn voormalige werkgever Sporting Portugal 16,5 miljoen euro betalen. Dit heeft de Portugese arbitragecommissie bepaald. De jonge Portugees vertrok in 2018 naar Lille vanwege grote onrust bij de club uit Lissabon.

Het dieptepunt van alle onrust werd bereikt toen zo'n vijftig hooligans het trainingsveld van Sporting bestormde en de selectie aanviel. Vele spelers besloten toen om hun contract eenzijdig te laten ontbinden en de club te verlaten, zo ook Leão.

Eerder werden er al rechtszaken aangespannen tegen Gelson Martins en Rui Patricio. Zij vertrokken naar AS Monaco en Wolverhampton. Beide teams werden verplicht om alsnog een transfersom over te maken aan de Portugese club.

Leão is de volgende die een schadeclaim aan zijn broek heeft gekregen. Alleen moet deze keer volgens de Portugese krant A Bola niet de club de claim betalen, maar de spits zelf. Lille gaat dus vrijuit en Leão moet zijn transferwaarde uit 2018, toen hij Sporting verliet, overmaken aan de Portugezen. De spits kan nog wel in hoger beroep gaan tegen het vonnis.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.