Terug

Volg Vandaag Inside

Bizar: Junioren-bekerduel in Zutphen pas na zestig strafschoppen beslist

Bizar: Junioren-bekerduel in Zutphen pas na zestig strafschoppen beslist

14 nov 2021, 20:31

Een bizarre ontknoping afgelopen zaterdag bij het bekerduel tussen FC Zutphen onder 17-1 en Sparta Enschede onder 17-1. De teams hielden elkaar tijdens de reguliere speeltijd in evenwicht (2-2), waarna de beslissing volgde na een bizar lange penaltyreeks.

Er werden in totaal zo'n zestig strafschoppen genomen. Hoeveel het er exact zijn is niet helemaal duidelijk. De trainers van Sparta Enschede hebben het in Tubantia over 66 stuks, een leider van FC Zutphen houdt het bij Omroep Gelderland op 58. De hele reeks duurde in ieder geval bijna net zo lang als een hele helft, waarna FC Zutphen uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.

De Zutphenaren hadden daarvoor wel wat hulp nodig van de lokale VAR. Sparta Enschede leek de een-na-laatste strafschop raak te schieten, maar er bestond twijfel of de bal de doellijn wel volledig had gepasseerd. De scheidsrechter bekeek daarom de beelden van de grensrechter, die op de doellijn alle strafschoppen filmde. Toen bleek dat de bal niet over de lijn ging, waarna FC Zutphen raak schoot en een einde maakte aan de bizar lange penaltyreeks.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.