Terug

Volg Vandaag Inside

BIZAR: Chinese overheid verbiedt per direct tattoos bij voetballers

BIZAR: Chinese overheid verbiedt per direct tattoos bij voetballers

30 dec 2021, 13:35

Een opmerkelijk nieuwsbericht donderdag uit China. De regering heeft daar besloten dat voetballers niet meer met tattoos mogen voetballen. Het gaat om spelers van het nationale team en de jeugdelftallen.

Het is voor de nationale teams van China ten strengste verboden om nieuwe tattoos te nemen en degenen die ze al hebben, wordt geadviseerd deze zelfs te verwijderen. Als er speciale omstandigheden zijn waar het team mee instemt, mogen spelers de tattoos tijdens trainingen en wedstrijden verbergen. Clubs uit de Chinese competitie wordt ook gevraagd geen getatoeëerde spelers meer aan te trekken. 

Tattoos hebben een negatieve naam in China, maar braken de voorbije jaren toch door in grote steden en vooral bij de jongere generatie. Het communistische land doet er zo alles aan om de nieuwe trend van tattoos te stoppen en de jeugd het goede voorbeeld te geven. Mochten er spelers zijn die de tattoos willen houden, dan worden zij niet meer opgeroepen voor het nationale elftal van China.

De overheid in het Aziatische land nam de laatste maanden al vaker maatregelen tegen buitenlandse invloeden. China zou naar eigen zeggen meer grip willen krijgen op de jeugd en "het moreel verval uit het buitenland" proberen in te perken.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.