Terug

Volg Vandaag Inside

Bitcoin Chris’ vertrouwen beloond; cryptomunt voor eerst in twee jaar tot boven 60.000 dollar

28 feb 2024, 16:10

Chris Woerts heeft in Vandaag Inside meerdere malen zijn vertrouwen uitgesproken in de Bitcoin, en lijkt nu ook gelijk te krijgen want de waarde van de bitcoin is woensdagmiddag voor het eerst sinds november 2021 gestegen tot boven de 60.000 dollar.

(Tekst gaat verder onder de video.)

De koers van de bitcoin gaat omhoog omdat de vraag naar de cryptomunt sterk is gestegen onder beleggers in beursgenoteerde bitcoin-fondsen. Daardoor is de munt toegankelijker geworden voor een grote groep beleggers.

De bitcoin steeg deze maand al met zo'n 40 procent nadat de Amerikaanse toezichthouder SEC vorige maand toestemming had gegeven voor de komst van beursgenoteerde bitcoin-fondsen, ook wel bitcoin-ETF's genoemd. In totaal keurde de SEC elf bitcoin-fondsen goed. Onder andere de ETF van BlackRock, de grootste vermogensbeheerder van de wereld, kreeg ook goedkeuring.

Cryptobeleggers hopen dat de zogeheten 'halvering' van de bitcoin in april zorgt voor een nieuwe opmars. De halvering houdt in dat de beloning voor miners van de cryptomunt wordt gehalveerd. Miners gebruiken krachtige computers om complexe wiskundige problemen op te lossen en daarvoor krijgen ze een beloning in bitcoin. Na de vorige halvering in mei 2020 schoot de koers van de cryptomunt ook flink omhoog.

Eerder overtuigde Chris ook Eus om te investeren in de cryptomunt, destijds ging het echter een stuk minder goed met de Bitcoin waarna Chris in Vandaag Inside geconfronteerd werd met zijn advies. Bekijk de video bovenaan de pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.