Terug

Volg Vandaag Inside

Bilbao ontslaat trainer Berizzo

Bilbao ontslaat trainer Berizzo

4 dec 2018, 13:14

BILBAO (ANP) - De leiding van de Spaanse voetbalclub Athletic Bilbao heeft na veertien wedstrijden ingegrepen. Trainer Eduardo Berizzo werd een dag na de nederlaag bij Levante (3-0) ontslagen. Met slechts één overwinning en elf punten staat Athletic Club, zoals de ploeg nu officieel heet, onder de degradatiestreep in La Liga.

De club uit Bilbao houdt alleen Rayo Vallecano (tien punten) en Huesca (zeven) onder zich. Vorig seizoen eindigde de Baskische ploeg op de zestiende plaats, nadat het daarvoor jarenlang in de subtop van La Liga had gestaan. Het leidde tot het vertrek van trainer José Angel Ziganda. Onder diens opvolger Berizzo ging het dit seizoen niet beter. De Argentijnse oud-international werd een jaar geleden ook al ontslagen bij Sevilla. Kort daarvoor was bij de 49-jarige Berizzo prostaatkanker geconstateerd.

Bilbao is net als Barcelona en Real Madrid nog nooit gedegradeerd uit de hoogste voetbalklasse.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.