Terug

Volg Vandaag Inside

Bijzondere nieuwe sponsor voor Vandaag Inside: 'Ik hecht heel veel aan pluriformiteit op tv'

Bijzondere nieuwe sponsor voor Vandaag Inside: 'Ik hecht heel veel aan pluriformiteit op tv'

13 juni 2022, 19:28

Vandaag Inside heeft een bijzondere nieuwe 'sponsor'. De talkshow van Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zal vanaf vanavond tot het einde van dit televisieseizoen gesponsord worden door een boek. Het is - voor zover bekend - de eerste keer dat een boek optreedt als sponsor van een tv-programma.

Het gaat om het boek 'De grootste bankoverval aller tijden' van schrijver Frank Krake. De auteur laat aan RTV Oost en Tubantia weten dat de kijkers van SBS6 voor en na de uitzending van Vandaag Inside te horen zullen krijgen dat 'dit programma u wordt aangeboden door De grootste bankoverval aller tijden.'

Frank Krake durft het ondanks de recente 'kaars-affaire' wel aan om Vandaag Inside te sponsoren: 'Ik praat dit niet goed. Maar aan de andere kant: ik hecht heel veel aan pluriformiteit op tv. We moeten niet alleen programma’s hebben die alleen politiek correct of gewenst zijn. Ik zie het in het totale plaatje. Er zijn wat uitglijders geweest, maar ze zijn ook al 15 jaar op de buis. Het is jammer als zo’n programma dan zou verdwijnen. Ik steek mijn nek uit. Mensen vinden er dan maar wat van,' zo laat hij weten aan Tubantia.

De niet-alledaagse samenwerking is, met Vaderdag in aantocht, ook gewoon een commerciële zet: 'De sponsoring biedt een uitgelezen mogelijkheid om dit indrukwekkende verhaal bij een breed publiek onder de aandacht te brengen. Een verhaal waarin de strijd voor onze vrijheid centraal staat. We kunnen allemaal leren van de dapperheid van deze moedige mannen en vrouwen,' aldus auteur Frank Krake.

'De grootste bankoverval aller tijden' gaat over een groep verzetshelden die, onder de ogen van de nazi's, 46 miljoen gulden buitmaakte bij een overval op een bank in Almelo. Het boek is al meer dan tien weken terug te vinden in de Nederlandse bestsellerlijst en er gingen al meer dan 25.000 exemplaren over de toonbank.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.