Terug

Volg Vandaag Inside

Bijna 5 miljoen kijkers voor kampioensrace Max Verstappen

Bijna 5 miljoen kijkers voor kampioensrace Max Verstappen

13 dec 2021, 08:53

Bijna 5 miljoen Nederlanders hebben zondagmiddag naar de F1-race in Abu Dhabi gekeken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek. Max Verstappen werd als eerste Nederlander ooit wereldkampioen Formule 1.

Op Ziggo Sport Select keken 2,54 miljoen mensen naar de wedstrijd, op Ziggo Sport schakelden nog eens 2,37 miljoen mensen in. Bij elkaar opgeteld staat de race op de eerste plaats van de best bekeken programma's van de zondag. Het is ook meteen de best bekeken F1-race ooit voor Ziggo Sport. Dit record was voor de F1-race in Zandvoort eerder dit jaar. Hier keken toen 3 miljoen mensen naar.

De slotrace van het seizoen kende een krankzinnig einde. Verstappen passeerde zijn concurrent Lewis Hamilton in de laatste ronde en pakte daardoor de wereldtitel. Omdat Mercedes twee protesten indiende, was het urenlang onzeker of Verstappen wereldkampioen zou blijven.

René zag zege Max Verstappen op Zandvoort: 'Ik kreeg tranen in mijn ogen'
5:31
René zag zege Max Verstappen op Zandvoort: 'Ik kreeg tranen in mijn ogen'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.