Terug

Volg Vandaag Inside

Rai Vloet vervolgt carrière bij FC Astana in Kazachstan

Rai Vloet vervolgt carrière bij FC Astana in Kazachstan

25 mrt 2022, 18:22

Rai Vloet heeft een nieuwe club gevonden. De middenvelder, die door Heracles Almelo geschorst was na een dodelijk ongeval waarbij hij vorig jaar betrokken was, heeft een contract getekend bij FC Astana uit Kazachstan. Dat maakt de club vandaag bekend via de officiële kanalen.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Vloet had bij Heracles nog een contract tot medio 2024. Het is niet duidelijk of de Almelose club een transfersom ontvangt. Heracles schorste Rai Vloet afgelopen januari per direct, nadat de club uit de Eredivisie meer informatie kreeg over het dodelijke ongeval waarbij de voetballer vorig jaar betrokken was. Een kind van vier jaar verloor daarbij het leven. Bestuur en directie gaven aan 'diep geschokt' te zijn over nieuwe feiten.

Aanvankelijk besloot de club uit Almelo om Vloet na het ongeluk weer bij de selectie te halen. Hij maakte als invaller tegen NEC (0-0) zelfs zijn rentree. Een deel van de aanhang was het daar niet mee eens. Na alle commotie die vervolgens ontstond besloot de club daarna Vloet in elk geval geen wedstrijden meer te laten spelen. Trainen mocht toen aanvankelijk nog wel.

Na nieuwe informatie werd Vloet echter per direct geschorst. Algemeen directeur Rob Toussaint verklaarde in januari: 'Naar ons vandaag bekend is geworden, heeft Vloet de betreffende nacht niet alleen mogelijk veel te hard gereden, maar bovendien te veel gedronken. Beiden zijn absoluut onacceptabel.'

'In de weken en maanden na het ongeluk verklaarde Vloet tegenover ons als werkgever meerdere malen dat hij niet harder had gereden dan de toegestane maximum snelheid van 130 kilometer per uur, en niet meer had gedronken dan twee alcoholische dranken. Op basis van deze nu onjuist gebleken informatie heeft Heracles Almelo tot op heden in goed vertrouwen en als goed werkgever al haar beslissingen genomen.'

Toussaint vervolgde: 'Als wij als club deze essentiële informatie eerder hadden geweten hadden wij vanzelfsprekend, in het belang van zowel de familie van het slachtoffer als alle andere betrokkenen, onmiddellijk anders besloten en Vloet nooit laten meetrainen en meespelen. Ten zeerste betreuren wij dat de familie ook dit moet meemaken, bovenop het traumatische ongeluk dat hen overkwam. De club zal op korte termijn opnieuw contact zoeken met de familie. Onze gedachten blijven naar hen uitgaan.'

De Telegraaf meldde dat Heracles de beslissing nam nadat de krant een aantal vragen had voorgelegd over het fatale ongeluk. 'De Heracles-voetballer zat in de auto samen met een vriend. Beide heren verklaren aanvankelijk niet de auto te hebben bestuurd,' zo staat in het proces-verbaal dat de krant heeft ingezien. Volgens de Telegraaf wordt hierin ook duidelijk dat ze allebei onder invloed van alcohol waren. 'De ademtest liet bij Vloet 515 ugl (promillage 1,18) zien. Uit het uitlezen van de boordcomputer van de auto van Vloet blijkt dat de rijsnelheid 203 kilometer per uur is geweest.'

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.