Terug

Volg Vandaag Inside

Bij deze Eredivisieclub haal je komend seizoen het duurste bier

Bij deze Eredivisieclub haal je komend seizoen het duurste bier

15 juli 2022, 23:40

Bier wordt steeds duurder: in de kroeg, het restaurant, op het terras of in de supermarkt, overal gaat de prijs omhoog. Zo ook komend seizoen in de Nederlandse voetbaltempels. Uit onderzoek van SERC (Sports & Economics Research Centre) en HAN Sport & Bewegen blijkt dat het duurste bier volgend seizoen verkocht wordt in de Grolsch Veste van FC Twente.

De Enschedeërs verhogen de prijs voor 'een goudgele rakker' namelijk met 50 cent naar 5,50 euro. Tegelijkertijd verkleinen zij de inhoud van een Grolsch-biertje met 0,1L naar 0,4L. Voor een liter betaalt een bezoeker van de Grolsch Veste aankomend seizoen dus 13,75 euro. Met de prijsverhoging lijken de Tukkers een nieuwe inkomstenbron te hebben aangeboord, aangezien jaarlijks 400.000 liter wordt gedronken tijdens wedstrijden van Twente. Dit zou de club dus meerdere tonnen kunnen opleveren.

Vitesse volgt FC Twente op de voet met een prijs van 13,57 euro per liter Budweiser, terwijl sc Cambuur de twijfelachtige eer heeft om het podium te completeren met 12,50 euro per liter Amstel. FC Emmen verkoopt aankomend seizoen het goedkoopste biertje van de Eredivisie: de promovendus vraagt 'slechts' 8,80 euro voor een liter Budweiser. Feyenoord volgt met een Heineken-literprijs van 9,80 euro. Tot slot schenken ze in Amsterdam een liter bier wat het dichtst bij de gemiddelde prijs ligt: 10,85 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.