Terug

Volg Vandaag Inside

Biermarkt krimpt; traditioneel pilsje steeds minder in trek

Biermarkt krimpt; traditioneel pilsje steeds minder in trek

7 feb 2024, 20:02

Er wordt steeds minder bier gedronken in Nederland. De consumptie van bier daalde in 2023, zowel thuis als in de kroeg. Dat maakt branchevereniging Nederlandse Brouwers bekend.

Nederlanders dronken vooral minder gemixte biertjes, zoals Radler. De verkoop daarvan daalde met ruim 15 procent. Daarbij speelde het slechte weer parten, omdat mensen deze flesjes of blikjes zoeter bier vooral openen bij zonnig weer.

Ook gewone pilsjes verloren terrein. Hiervan bestelden of kochten mensen in Nederland 6,5 procent minder. De verkoop van speciaalbier en alcoholvrij bier bleef vrijwel stabiel in vergelijking met 2022.

In de voorgaande jaren groeiden die twee laatste categorieën nog, maar volgens Nederlandse Brouwers had de biermarkt last van de hoge inflatie en het slechte zomerweer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.