Terug

Volg Vandaag Inside

Biden verwart Mexico met Egypte: 'Mijn geheugen is prima'

9 feb 2024, 09:01

De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdagavond tijdens een verklaring op het Witte Huis op boze toon gezegd dat hij geen problemen met zijn geheugen heeft. In een rapport van een speciale rapporteur waarin staat dat hij niet vervolgd zal worden voor het meenemen van geheime documenten werd hij beschreven als een goed bedoelend iemand op leeftijd met een slecht geheugen. "Mijn geheugen is prima", aldus Biden.

Hij vergat bijvoorbeeld in welk jaar hij begon en eindigde als vicepresident onder Barack Obama. Biden toonde zich in het bijzonder verontwaardigd over een opmerking in het rapport dat hij de sterfdatum van zijn zoon Beau niet meer wist.

(Tekst gaat verder onder de video.)

De speciale rapporteur, Robert Hur, bekleedde onder de regering Trump hoge posities op het ministerie van Justitie. Zijn opmerkingen kunnen Biden (81) verder in verlegenheid brengen in zijn pogingen om de kiezers ervan te overtuigen dat hij nog vier jaar meekan.

Biden haalde onlangs twee keer Europese leiders door elkaar. Zo had hij het op een fondsenwervingsactie in New York herhaaldelijk over de voormalige Duitse bondskanselier Helmut Kohl, terwijl hij kennelijk Angela Merkel bedoelde. Iets vergelijkbaars gebeurde afgelopen weekend toen hij de Franse president Emmanuel Macron verwarde met François Mitterrand.

In Vandaag Inside is Biden regelmatig voorbijgekomen met momenten, waarin de Amerikaanse president bepaalde dingen vergat of zelfs onderuit ging. Bekijk een compilatie waarin de mannen gieren om Biden terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.