Terug

Volg Vandaag Inside

Biden na jaarlijkse test opnieuw fit bevonden: 'Ze vinden dat ik er te jong uitzie'

29 feb 2024, 09:59

De Amerikaanse president Joe Biden heeft woensdag een medisch onderzoek ondergaan dat ieder jaar plaatsvindt. Hij is door de doktoren opnieuw 'fit for duty' bevonden. "De president voelt zich goed en uit het fysieke onderzoek van dit jaar kwamen geen nieuwe zorgen naar voren", staat in de verklaring van zijn arts die het Witte Huis heeft vrijgegeven.

Met het onderzoek is bekendgemaakt dat Biden vanwege slaapapneu tegenwoordig een apparaat gebruikt om zijn luchtwegen 's nachts vrij te houden om beter te kunnen slapen. Ook heeft de president in het afgelopen jaar een wortelkanaalbehandeling moeten ondergaan.

Biden heeft verder last van kleine kwaaltjes zoals stijfheid bij het lopen als gevolg van slijtage aan zijn wervelkolom. Maar daarin zijn geen grote veranderingen ten opzichte van vorig jaar, aldus het rapport.

De 81-jarige president, die bekritiseerd wordt omdat hij zowel fysiek als mentaal een wat broze indruk maakt, liet zelf al weten dat de resultaten min of meer hetzelfde zijn als de vorige keer. "Ze vinden dat ik er te jong uitzie", grapte hij tegenover journalisten na afloop van het onderzoek.

Biden wil eind dit jaar herkozen worden. Hij moet het bij de verkiezingen waarschijnlijk opnemen tegen zijn voorganger Donald Trump, die met 77 jaar niet veel jonger is en soortgelijke kritiek krijgt. De 52-jarige Nikki Haley die ook president wil worden, vindt dat beiden te oud zijn om nog in het Witte Huis plaats te nemen.

In Vandaag Inside is Biden regelmatig voorbijgekomen met momenten, waarin de Amerikaanse president bepaalde dingen vergat of zelfs onderuit ging. Bekijk een compilatie waarin de mannen gieren om Biden terug in de video bovenaan deze pagina!

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.