Terug

Volg Vandaag Inside

Beveiliger Dutch GP gooide rookbom op circuit: 'Goedbedoelde actie, maar ging mis'

Beveiliger Dutch GP gooide rookbom op circuit: 'Goedbedoelde actie, maar ging mis'

6 sep 2022, 13:17

Een beveiliger van de Dutch GP heeft afgelopen weekend tijdens de kwalificatie per ongeluk een rookbom op de baan gegooid. De man wilde de rokende pot verwijderen van de tribune, maar dat verliep niet geheel volgens plan.

Toeschouwer Sven de Zinger uit Purmerend legde het incident met de rookbom vast. De beveiliger lijkt zich eerst nog van geen kwaad bewust, als hij de rookbom weggooit. "Maar door richting het circuit te gooien, deed hij precies het tegenovergestelde. Gelukkig had de baan hier een helling en bleef de rookbom niet liggen. Anders hadden we een rode vlag gehad”, vertelt De Zinger tegenover het Algemeen Dagblad.

Woordvoerder Simon Keijzer van de Formule 1 in Zandvoort bevestigt tegenover het AD dat er een beveiliger betrokken was bij het incident. "Het was een goedbedoelde actie die helaas verkeerd is uitgevoerd. De beveiliger zag een rookpot tussen het publiek, pakte die op en had dat natuurlijk achter de tribune moeten oplossen. In een impuls heeft hij verkeerd gehandeld. Dat is ongelukkig, maar het was goed bedoeld", aldus Keijzer, die aangeeft dat de beveiliger niet is aangehouden door de politie.

"Het incident is geëvalueerd en daarmee is het voor ons klaar. We huren beveiligingsbedrijven in. Er waren meer dan vijfhonderd mensen voor ons aan de slag. Dan kunnen er fouten worden gemaakt”, aldus Keijzer.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.