Terug

Volg Vandaag Inside

Betaald voetbal tot en met 31 maart stilgelegd

Betaald voetbal tot en met 31 maart stilgelegd

12 mrt 2020, 16:20

Alle wedstrijden in de Eredivisie én Keuken Kampioen Divisie tot en met 31 maart zijn afgelast vanwege het coronavirus. Dat maakt Mark Rutte donderdagmiddag bekend op een speciaal belegde persconferentie.

Dit is het gevolg van de maatregel van het kabinet om tot eind deze maand alle evenementen met meer dan honderd mensen te schrappen. De KNVB heeft de maatregel bevestigd.

Voor de eredivisie heeft de maatregel betrekking op twee speelrondes. De 27e speelronde zou van 13 tot en met 15 maart plaatsvinden, de 28e van 20 tot en met 22 maart. Op zondag 22 maart zou de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax gespeeld worden.

Formeel zouden de wedstrijden ook zonder toeschouwers gespeeld kunnen worden. "Het uitgangspunt is dat we met publiek willen spelen zolang dat kan. Dat is nog mogelijk als we de wedstrijden van maart naar achteren verschuiven", meldt een woordvoerder van de KNVB.

Ook in veel andere landen werd de voetbalcompetitie stilgelegd, waaronder in Spanje en Italië.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.