Terug

Volg Vandaag Inside

Betaald voetbal krijgt zo'n 25 miljoen euro aan NOW-subsidie

Betaald voetbal krijgt zo'n 25 miljoen euro aan NOW-subsidie

18 nov 2020, 23:16

Voetbalclubs uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie hebben zo'n 25 miljoen euro voorschot aan loonsubsidie van de Nederlandse overheid gekregen. Dat blijkt uit het register van het UWV over de tweede periode van de steunregeling van juli tot en met september.

In die periode ondersteunde de overheid met de NOW 2, een speciale loonsubsidie, bedrijven die door de coronacrisis minimaal twintig procent van hun omzet verliezen. PSV streek het grootste bedrag op met 2.566.920 euro. Daarna volgen AZ (1.768.644) en Vitesse (1.711.908 euro).

Ajax ontving 1.319.140 euro, maar een woordvoerder van de club zegt dat het voorschot teruggestort wordt vanwege de late van transfer Sergiño Dest naar FC Barcelona. Door de transfersom van minimaal 21 miljoen komen de Amsterdammers niet meer in aanmerking voor de NOW 2. Ook Heerenveen kreeg geen overheidssteun vanwege een uitgaande zomertransfer. Chidera Ejuke vertrok voor een miljoenenbedrag naar CSKA Moskou.

In totaal bedroeg de steun voor clubs uit de eredivisie ruim 19 miljoen euro. Clubs uit de eerste divisie ontvingen een stuk minder financiële steun. De Graafschap was met 559.140 euro koploper. Alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie bij elkaar waren goed voor ongeveer 4,5 miljoen euro.

In juni voorspelde KNVB-directeur Eric Gudde dat het betaald voetbal maximaal 140 miljoen euro van de overheid nodig zou hebben om de coronacrisis te overleven. De Nederlandse voetbalbond zelf deed ook een beroep op de NOW 2 en ontving 1.763.844 euro.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.