Terug

Volg Vandaag Inside

'Bestuursraad Ajax legt zich neer bij ontslag Alex Kroes'

12 apr 2024, 18:11

De bestuursraad van Ajax heeft geen stemming aangevraagd voor de buitengewone vergadering van aandeelhouders (Bava) van 21 mei. Daardoor lijkt niets een ontslag van Alex Kroes meer in de weg te staan. Dat meldt Quote.

Vorige week meldde De Telegraaf dat in de bestuursraad van Ajax zich een meerderheid aftekent voor een terugkeer van Alex Kroes. Toch lijkt het erop dat de bestuursraad aan de zijlijn blijft staan.

Op de vergadering van de Bava staan namelijk alleen bespreekpunten en geen stemmingen. Bij een stemming zouden de aandeelhouders ter plekke kunnen beslissen over het lot van Kroes, aangezien de bestuursraad maar liefst 73% van de aandelen in handen heeft. Een stemming is echter niet geagendeerd door de RvC, en ook de bestuursraad heeft geen stemming aangevraagd. "De bestuursraad legt zich dus neer bij de agenda en bij de uitkomst: het ontslag van Kroes," aldus Quote.

Joost Schmets van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) laat aan het tijdschrift weten: "De deur lijkt voor Kroes potdicht. De bestuursraad kan het ongenoegen nu uiten op de Bava, maar daar blijft het bij."

In Koffie met Chris, een online rubriek van Vandaag Inside, vertelde Chris Woerts dat Alex Kroes in zijn eerste week bij Ajax geen vrienden heeft gemaakt. Bekijk het in de video bovenaan deze pagina.

Deel dit artikel

Link gekopieerd
Ontvang onze nieuwsbrief
Meld je aan voor onze wekelijkse mail vol met de beste fragmenten, het meest spraakmakende nieuws, een kijkje achter de schermen en meer.

Ja, ik wil graag wekelijks de nieuwsbrief van Vandaag Inside ontvangen met daarin het laatste nieuws, de leukste video's en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren.

Meld je aan om wekelijks onze nieuwsbrief te ontvangen. Je kan je altijd uitschrijven. Persoonsgegevens worden verwerkt in overeenstemming met de Privacyverklaring van Talpa Network.

© 2024 Talpa Network | Alle rechten voorbehouden.